Till startsidan

AnläggningVi håller till på Volmsta gård där vi för närvarande hyr 12 boxar. Vi har rörhagar där hästarna går enskilt eller tillsammans ffa under vintern. På sommaren går de flesta hästarna i stora beteshagar och får äta gröngräs. Hästarna trivs förträffligt vilket visar sig genom lugnt och samarbetsvilligt uppträdande.

På Volmsta gård finns utomordentliga träningsmöjligheter: En kuperad slinga på 7km, två långa backar och en rakbana. På gården finns även en Horsewalker där hästarna kan skritta. Banjobb körs på Bergsåkers travbana.

Vår organisation arbetar efter ett väl inarbetat schema med fasta rutiner.

Tävlingsstall

Vid hemmabanan Bergsåker har vi tillgång till ett stall med fem boxar som vi använder vid snabbjobb och tävlingsdagar. Stallet ligger centralt beläget vid banan och hästägare välkomnas på en kopp fika och tipsinfo inför tävlingarna.

Stall Wallin


Anders Wallin
Tränare: Sedan 1992
Född: 660426
Familj: Sambo med stallets veterinär Gun Svenfelt och sönerna Emil och Linus.
Intressen: Aktiemarknaden och Ishockey men är allmänt sportintresserad.

Jag har tränat flera fina hästar under åren och några som ligger mig varmt om hjärtat är Sentinel (Derbytrea), Pothunter (Derbyfinalist), Cavallino som gjorde ett segertåg som fyraåring, Giant R.S. som var en vinnarhäst, Alex Broline och Wariner. Flera duktiga ston har passerat genom åren, bl.a. Evita R.S., Kristiania, Emmilou Suit, Easy Broline, Soraya Viva som vann många lopp bl.a. inom V75 och segerstaplaren Shelly Ann Frazer 

Anna-Karin Jonsson
Hästskötare/lärling
Född: 770826
Familj: Sambo med Jimmy Jonsson, barnen Adam, Mira och Tyra
Intressen: svåra att odla pga små barn men har en häst
Anna-Karin har tidigare jobbat hos Lars I Eriksson, Alf Jonsson, Jimmy Jonsson, Ulf Ohlsson och Ingemar Söderberg. Hon har både kör- och monté-licens. Anna-Karin hade många fina passhästar hos Ulf Ohlsson och skötte bl a. V-75 vinnarna: Love, Jenspeter Hornline och Jeu De Mots. En av de roligaste kusksegrarna var med Puma Jerva i Hambostintan.

Stallnytt

2017-10-21

I fredags satt jag och sov på flygbussen till Larnaca då jag väcktes av Gun som säger att "de är i volten". På en I-phone med tveksam täckning fick jag sen se Scarpetta med Per Linderoth i vagnen vinna UMIA - mästaren efter en resa mestadels i andra utvändigt och anfall ca 450 m från mål. Som grädde på moset fick jag sen höra segerintervju med ägaren Leif Jonsson i vinnarcirkeln. En bra avslutning på semestern! Vinstmarginalen var en nos på nya rekordet 15.6m. Vi gratulerar Leif Jonsson till en fin seger!
Vill också passa på att tacka Mari "med personal" för ett bra jobb under min semester!
I ett tidigare lopp under kvällen var Texan Rose 5a med Mari i vagnen efter en resa nere i kön.

2017-10-08

Jag har åkt med familjen på semester till Cypern och är åter i arbete måndagen 23/10. Mari (073-0570583), Tirre, Tommy och Cajsa håller ställningarna i stallet under tiden.

Läs allt i stallnytt

Copyright 2017 - Stall Anders Wallin AB
Hästskovägen 7 - 857 51 Sundsvall
Telefon: 070-315 22 82