Till startsidan

AnläggningVi håller till på familjen Borgs Huli Gård ca 1 km från Bergsåkers travbana. Där hyr vi för närvarande 10 boxar. Vi har rörhagar där hästarna går enskilt eller tillsammans ffa under vintern. På sommaren finns beteshagar där de får gå och äta gröngräs. Hästarna trivs förträffligt vilket visar sig genom lugnt och samarbetsvilligt uppträdande.

De träningsvägar vi använder hör till Bergsåkers travbana med en rakbana och backe uppe i skogen samt en körväg i kuperad terräng. På banan finns förutom travbanan en lite slinga runt hagarna.

I anslutning till gården finns även fina ridvägar i skogen där hästarna kan får gå och slappna av.

Vår organisation arbetar efter ett väl inarbetat schema med fasta rutiner.

Tävlingsstall

Vid hemmabanan Bergsåker har vi tillgång till ett stall med tre boxar som vi använder vid snabbjobb och tävlingsdagar. Stallet ligger centralt beläget vid banan och hästägare välkomnas på en kopp fika och tipsinfo inför tävlingarna.

Stall Wallin


Anders Wallin
Tränare: Sedan 1992
Född: 660426
Familj: Sambo med stallets veterinär Gun Svenfelt och sönerna Emil och Linus.
Intressen: Aktiemarknaden och Ishockey men är allmänt sportintresserad.

Jag har tränat flera fina hästar under åren och några som ligger mig varmt om hjärtat är Sentinel (Derbytrea), Pothunter (Derbyfinalist), Cavallino som gjorde ett segertåg som fyraåring, Giant R.S. som var en vinnarhäst, Alex Broline och Wariner. Flera duktiga ston har passerat genom åren, bl.a. Evita R.S., Kristiania, Emmilou Suit, Easy Broline, Soraya Viva som vann många lopp bl.a. inom V75 och segerstaplaren Shelly Ann Frazer 

Mari Edenström
Hästskötare/lärling
Född: 1992
Mari har gått på hästskötarlinjen på Sundsvalls Praktiska Gymnasium. Hon började sin karriär hos Peter Buhlér varefter hon jobbade hos Svante Båth. Hon kör lopp och har även en karriär som ponnykusk bakom sig.
 

Stallnytt

2018-08-13

På fredag var det trav på Umåker: Jade Zon comebackade i ett 4-åringslopp för ston. Hon fick en invändig resa och var 5a i mål. O.M.Annie Marje var ute i ett långlopp efter bil. Hon fick en resa mestadels i 2a o 3e utvändigt, 700m kvar gick hon ut i eget anfall i 3e spår. Maja gick starkt hela vägen in och var 2a i mål.
På söndag var det V-75 på Dannero och Texan Rose startade i ett av ramloppena. Med Ulf Eriksson i vagnen serverades hon en invändig resa från spår 9. Hon gick starkt till slut och var 3a på nya rekordet 13.8ak.

2018-07-30

19e juli var det Norrlands Grand Prix - dagen på Bergsåker och Mari körde Scarpetta i ett lärlingslopp. Efter en tuff sväng i 4e spår fick Scarpetta trava utvändigt hela vägen. Han var 6a i mål men hade hög puls länge efter loppet och var inte frisk.
I onsdags kördes Kallblodsderbyt i Östersund och Texan Rose deltog i ett försök till Diamantstoet med Ul Eriksson i vagnen. Efter en resa i mestadels rygg ledaren var ekipaget 5a i mål.
O.M. Annie Marje var ute i ett stolopp på V-75 med Ulf Eriksson i Bollnäs i helgen. Efter arn dålig start hamnade ekipaget sist invändigt och fick tråckla sig lopp in på upploppet. Maja sköt till bra efter en sen lucka och var 6a i mål på nya rekordet 14.5m.

Läs allt i stallnytt

Copyright 2018 - Stall Anders Wallin AB
Hästskovägen 7 - 857 51 Sundsvall
Telefon: 070-315 22 82