Till startsidan

AnläggningVi håller till på familjen Borgs Huli Gård ca 1 km från Bergsåkers travbana. Där hyr vi för närvarande 10 boxar. Vi har rörhagar där hästarna går enskilt eller tillsammans ffa under vintern. På sommaren finns beteshagar där de får gå och äta gröngräs. Hästarna trivs förträffligt vilket visar sig genom lugnt och samarbetsvilligt uppträdande.

De träningsvägar vi använder hör till Bergsåkers travbana med en rakbana och backe uppe i skogen samt en körväg i kuperad terräng. På banan finns förutom travbanan en lite slinga runt hagarna.

I anslutning till gården finns även fina ridvägar i skogen där hästarna kan får gå och slappna av.

Vår organisation arbetar efter ett väl inarbetat schema med fasta rutiner.

Tävlingsstall

Vid hemmabanan Bergsåker har vi tillgång till ett stall med tre boxar som vi använder vid snabbjobb och tävlingsdagar. Stallet ligger centralt beläget vid banan och hästägare välkomnas på en kopp fika och tipsinfo inför tävlingarna.

Stall Wallin


Anders Wallin
Tränare: Sedan 1992
Född: 660426
Familj: Sambo med stallets veterinär Gun Svenfelt och sönerna Emil och Linus.
Intressen: Aktiemarknaden och Ishockey men är allmänt sportintresserad.

Jag har tränat flera fina hästar under åren och några som ligger mig varmt om hjärtat är Sentinel (Derbytrea), Pothunter (Derbyfinalist), Cavallino som gjorde ett segertåg som fyraåring, Giant R.S. som var en vinnarhäst, Alex Broline och Wariner. Flera duktiga ston har passerat genom åren, bl.a. Evita R.S., Kristiania, Emmilou Suit, Easy Broline, Soraya Viva som vann många lopp bl.a. inom V75 och segerstaplaren Shelly Ann Frazer. Talls Odin som blev årets segerrikaste kallblod 2015 är också en minnesvärd "krabat" i min träning.

 

Stallnytt

2018-10-10

Skellefteå körde V-75 i helgen och stallet deltog med 2 hästar: O.M.Annie Marje fick 2a utvändigt som sedermera blev 3e utvändigt från sitt 6e spår bakom bilen. Hon hade svårt med den lösa banan ffa i svängarna men gick starkt över upploppet och var 4a i mål på nya rekordet 13.9am. Texan Rose fick 3e invändigt i ett stolopp, hon kunde gå ned på open stretch in på upploppet men kunde inte ta något i en snabb avslutning och var 6a i mål.

2018-10-05

Igår var det trav på Bergsåker. Lauren Bacall och Okalani Grazia var ute i samma lopp över 2640m. Från dåliga spår bakom bilen 12 resp 8 fick Lauren en resa i 3e invändigt och Okalani 4-5 utvändigt. Okalani gick med i anfall 700m kvar men hade en trött rygg och var 5a i mål på nya rekordet 15.9l. Lauren satt invändigt hela vägen och var 6a i mål på nya rekordet 16.0l
Jade Zon är såld och har lämnat stallet.

Läs allt i stallnytt

Copyright 2018 - Stall Anders Wallin AB
Hästskovägen 7 - 857 51 Sundsvall
Telefon: 070-315 22 82