Till startsidan

AnläggningVi håller till på Volmsta gård där vi för närvarande hyr 12 boxar. Vi har rörhagar där hästarna går enskilt eller tillsammans ffa under vintern. På sommaren går de flesta hästarna i stora beteshagar och får äta gröngräs. Hästarna trivs förträffligt vilket visar sig genom lugnt och samarbetsvilligt uppträdande.

På Volmsta gård finns utomordentliga träningsmöjligheter: En kuperad slinga på 7km, två långa backar och en rakbana. På gården finns även en Horsewalker där hästarna kan skritta. Banjobb körs på Bergsåkers travbana.

Vår organisation arbetar efter ett väl inarbetat schema med fasta rutiner.

Tävlingsstall

Vid hemmabanan Bergsåker har vi tillgång till ett stall med fem boxar som vi använder vid snabbjobb och tävlingsdagar. Stallet ligger centralt beläget vid banan och hästägare välkomnas på en kopp fika och tipsinfo inför tävlingarna.

Stall Wallin


Anders Wallin
Tränare: Sedan 1992
Född: 660426
Familj: Sambo med stallets veterinär Gun Svenfelt och sönerna Emil och Linus.
Intressen: Aktiemarknaden och Ishockey men är allmänt sportintresserad.

Jag har tränat flera fina hästar under åren och några som ligger mig varmt om hjärtat är Sentinel (Derbytrea), Pothunter (Derbyfinalist), Cavallino som gjorde ett segertåg som fyraåring, Giant R.S. som var en vinnarhäst, Alex Broline och Wariner. Flera duktiga ston har passerat genom åren, bl.a. Evita R.S., Kristiania, Emmilou Suit, Easy Broline, Soraya Viva som vann många lopp bl.a. inom V75 och segerstaplaren Shelly Ann Frazer 

Anna-Karin Jonsson
Hästskötare/lärling
Född: 770826
Familj: Sambo med Jimmy Jonsson, barnen Adam, Mira och Tyra
Intressen: svåra att odla pga små barn men har en häst
Anna-Karin har tidigare jobbat hos Lars I Eriksson, Alf Jonsson, Jimmy Jonsson, Ulf Ohlsson och Ingemar Söderberg. Hon har både kör- och monté-licens. Anna-Karin hade många fina passhästar hos Ulf Ohlsson och skötte bl a. V-75 vinnarna: Love, Jenspeter Hornline och Jeu De Mots. En av de roligaste kusksegrarna var med Puma Jerva i Hambostintan.

Stallnytt

2018-01-11

I lördags var det V-75 på Bergsåker. Special One O.K. gjorde comeback efter en tids frånvaro och var 5a i mål efter en mestadels invändig resa. Lundås Emil var oplacerad efter en resa i rygg ledaren.
På tisdagens lunchtrav startade Chahna. Hon var oplacerad efter en invändig resa och en snabb avslutning.
Idag har det varit snabbjobb på Bergsåker; From Heaven High gick 25/2600m. Pastora Quo Vadis gick 26 /2100m. Texan Rose och Jade Zon gick 21,5/2600m. De två sistnämda startar nästa onsdag.

2017-12-31

GOTT NYTT ÅR
Nu när det nya året stundar är det dags att sätta sig ner och titta på året som varit i Stall Wallin;
Det som gläde mig mest är; Årets 3-åringar, 5 till antalet varav alla har startat. 4 har vunnit lopp och 4 har sprungit in över 100 000kr. Bäst har Leif Jonssons Scarpetta presterat med 240 800 kr på 14 starter. Han vann 3 lopp varav UMIA - Mästaren med 100 000kr i första pris var det största. 3-åringarna har tillsammans sprungit in 620 000kr vilket ger att snitt på 124 000 kr per häst!
Västerboblackmoney är årets V-75 vinnare då han vann på Bergsåker 170128.
Årets monté häst är Special One O.K. som vunnit 2 av 5 montéstarter och fortfarande är obesegrad felfri i disciplinen.
Årets Nallebjörn är Lundås Emil som med sin väna framtoning charmat alla i stallet och som tagit för sig mer och mer i loppena under hösten och vintern.
Jag vill även tacka följande personer: Mari Edenström som ser till att allt fungerar i Stall Wallin. Cajsa Buhlér som praktiserar hos oss några dagar i veckan och som besitter stor hästkunskap trots sin ringa ålder. Vår catchdriver Tommy Bergman som i ur och skur hjälper oss under kördagarna. TACK!
Avslutningsvis vill jag Tacka alla hästägare för ert förtroende och önska Er o alla hästvänner ett GOTT NYTT ÅR!

Läs allt i stallnytt

Copyright 2018 - Stall Anders Wallin AB
Hästskovägen 7 - 857 51 Sundsvall
Telefon: 070-315 22 82