Saker att tänka på om du ska köpa häst

Det finns så klart en massa tips och råd att ge dig som ska köpa häst, men jag tänkte att jag ska ge dig de allra bästa tipsen här idag. 

Det första du ska göra är att verkligen rannsaka dig själv för att fundera på vad det är för häst det är du vill ha. Eller vad det är för häst du behöver. Köp inte första bästa häst utan ta god tid på dig. Tanken är att ni ska trivas tillsammans i många, långa år framöver.

Har du hittat en häst du funderar på, se då till så att du tar reda på ALLT om denna hsät. Fråga säljaren men ta även referenser om det finns tidigare ägare. Om du har en tränare, be denna följa med vid provridning. Just provridniung är viktigt att du gör. Gärna i flera olika miljöer så att du ser hur den beter sig. Testa även att lasta hästen.

Du ska se till så att du besiktigar hästen innan köpet går igenom. Helst ska både köpare och säljare vara med då, så att det går att ställa frågor.

Om du bestämt dig för att köpa hästen i fråga, se till att upprätta ett ordentligt köpekontrakt. Glöm inte att skriva in i avtalet när hästen övergår i köparens ägo. 

10 May 2020